Placeholder

Recept voor sushi met avocado en gerookte zalm

Zelf sushi maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

Zelf sushi maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

Boodschappenlijstje:

  • 2 el mayonaise
  • ½ tl wasabi
  • 300 g sushirijst
  • 400 ml water
  • 2 el rijstwijnazijn
  • 2 tl suiker
  • 4 norivellen
  • ½ avocado, in dunne plakjes gesneden
  • 200 g gerookte zalm, in stukjes gescheurd
  • sojasaus en wasabi, voor erbij

 

Aan de slag!

  1. Meng de mayonaise en wasabi in een kom en zet die in de koelkast.
  2. Doe de rijst in een zeef en was onder de kraan totdat het water bijna helder is.
  3. Breng de rijst in een pan met water aan de kook. Verlaag het vuur en laat de rijst 20 minuten zachtjes koken.
  4. Haal de pan van het vuur en laat de rijst (met het deksel op de pan) 10 minuten staan. Schep de rijst daarna op een grote, lage (niet metalen) schaal, voeg de rijstazijn en suiker toe en meng alles goed met een houten spatel.
  5. Schep de rijst gedurende een paar minuten om zodat hij een beetje afkoelt. Leg een vel nori met de glanzende kant naar beneden op een sushimatje bedekt met plasticfolie. Zorg dat je de nori goed tegen de bovenste rand van het matje legt.
  6. Doe ¼ van de rijst op de nori in een gelijkmatig laagje op ongeveer 1/8 vanaf de onderkant van het norivel. Verdeel met je vinger een beetje van de wasabimayonaise over het midden van de rijst en leg hierop ¼ van de avocado en ¼ van de gerookte zalm.
  7. Maak de bovenste rand van de nori nat met een beetje water. Gebruik het matje om de sushi goed strak te rollen en duw de zijkanten goed aan.
  8. Snijd de sushirol met een scherp mes in 8 ongeveer gelijke stukken en maak het mes tussendoor steeds goed schoon onder een hete kraan.
  9. Leg de sushirolletjes op een grote platte schaal en serveer er een kommetje sojasaus en wasabi bij.

Bereidingstijd: 50 minuten

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Zara Home, Nijhof, Kitsch Kitchen.