Placeholder

Recept voor supersnelle pasta met paddestoelenragout

Niet alleen lekker, maar ook binnen een handomdraai op tafel! Voor deze pasta met paddestoelenragout hoef je namelijk maar 15 minuten in de keuken te staan. Heerlijk!

Niet alleen lekker, maar ook binnen een handomdraai op tafel! Voor deze pasta met paddestoelenragout hoef je namelijk maar 15 minuten in de keuken te staan. Heerlijk!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
• 2 el zonnebloemolie
• 1 el roomboter
• 1 knoflookteen, fijngesneden
• 1 ui, gesnipperd
• 1 el tijmblaadjes, fijngehakt
• 250 g fusili
• 400 g gemengde paddestoelen
• 125 ml slagroom
• 1 el sojasaus
• 100 g geraspte kaas
• 75 g rucola

Aan de slag:
1. Verhit de olie met de boter in een koekenpan en bak hierin de knoflook, ui en tijm tot ze zacht worden. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
2. Doe de paddestoelen bij de ui in de pan en bak ze 4 minuten mee. Schenk er de slagroom en sojasaus bij. Breng de saus aan de kook en laat op matig vuur 5 minuten inkoken. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op.
3. Doe de pasta terug in de pan en schenk er 3 eetlepels olijfolie over. Breng op smaak met peper en zout.
4. Schenk al roerend wat kookvocht door de paddestoelensaus. Meng de saus door de nog warme pasta in de pan.
5. Verdeel het gerecht over diepe, voorverwarmde borden. Bestrooi met de geraspte kaas en garneer met de rucola. Serveer direct.

Tip: Liever nog sneller klaar? Gebruik verse pasta, die hoeft maar 3 minuten te koken.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur & foodstyling: Jessica Lek. Met dank aan: Dille & Kamille, Zara Home.