Placeholder

Recept voor spruitjesstamppot de luxe

Dit recept komt uit het boek Heel Holland Stampt. Het is een samenraapsel van allerlei ingrediënten die maakster Ellen en haar gezinsleden lekker vinden. Haar zoon is dol op spruitjes, terwijl Ellen zelf graag geitenkaas eet. De knapperige oesterzwammen zijn een vervanger voor spekjes, want elke dag vlees op tafel, dat hoeft van Ellen niet.

Dit recept komt uit het boek Heel Holland Stampt. Het is een samenraapsel van allerlei ingrediënten die maakster Ellen en haar gezinsleden lekker vinden. Haar zoon is dol op spruitjes, terwijl Ellen zelf graag geitenkaas eet. De knapperige oesterzwammen zijn een vervanger voor spekjes, want elke dag vlees op tafel, dat hoeft van Ellen niet.

Hoofdgerecht 3 – 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Boodschappenlijstje:

  • 500 g spruitjes
  • zout en peper
  • 750 g krielaardappeltjes met schil
  • 300 g oesterzwammen
  • 180 g zachte geitenkaas (1 rolletje)
  • 40 g boter

Aan de slag!

  1. Maak de spruitjes schoon. Snijd grote spruitjes eventueel doormidden. Breng een laagje water met wat zout aan de kook en kook hierin de spruitjes in 8-10 minuten beetgaar.
  2. Boen de krielaardappeltjes schoon. Laat de schil erom zitten. Kook de hele aardappeltjes in een laagje water met zout in 12-15 minuten gaar.
  3. Scheur de oesterzwammen in stukken en verkruimel de geitenkaas. Verhit de boter in een ruime koekenpan, bak hierin de oesterzwammen mooi bruin en bestrooi ze met zout en peper.
  4. Giet de spruitjes en aardappeltjes af, doe ze samen in een pan en stamp ze met de stamper tot een grove puree. Schep de gebakken oesterzwammen en de geitenkaas door de puree en breng op smaak met extra peper.