Placeholder

Recept voor salade met geroosterde bieten en geitenkaas

Een echte, zomerse salade. Lekker voor bij de barbecue of als hoofdgerecht met een stokbrood erbij.

Een echte, zomerse salade. Lekker voor bij de barbecue of als hoofdgerecht met een stokbrood erbij.

Vegetarische maaltijdsalade, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 500 g aardappels
  • 500 g gekookte bieten
  • 8 el olijfolie
  • 2 el balsamico-azijn
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • 2 stronkjes witlof
  • 150 g veldsla
  • 150 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardappels en bieten en snijd ze in partjes. 
  3. Schep de aardappels op een bakplaat en meng er 2 eetlepels olijfolie en wat zout en versgemalen peper door.
  4. Rooster ze 25 minuten in het midden van de oven.
  5. Meng 2 eetlepels olie door de bietjes en leg ze bij de aardappels op de bakplaat.
  6. Rooster ze nog 15 minuten mee.
  7. Klop in een kommetje voor de dressing de rest van de olie met de azijn, bosuitjes, zout en peper door elkaar.
  8. Snijd de onderkant van de witlof en haal de blaadjes los. 
  9. Neem de aardappels en bieten uit de oven en laat ze iets afkoelen (4-5 minuten).
  10. Meng in een grote schaal de veldsla, witlof, aardappels, bieten en dressing door elkaar.
  11. Verbrokkel er de geitenkaas over en serveer.

Tip: Lekker met meergranen stokbrood.

Bereidingstijd: 15-20 minuten, plus 40 minuten oventijd.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.