Placeholder

Recept voor salade met gegrilde kip en perziken

Door de warmte niet veel trek? Probeer een maaltijdsalade. Zo klaar!

Door de warmte niet veel trek? Probeer een maaltijdsalade. Zo klaar!

HOOFD- OF LUNCHGERECHT

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: 2 kip lets • 4 el olijfolie • 4 perziken • 1 venkelknol • 2 kleine rode uien • 2 el azijn of citroensap • 1 dl yoghurt • 1 el grove mosterd • 1 el honing • 5 g bladpeterselie • 1 baby romaine • 50 g rucola • 1 zakje jonge bladspinazie • 20 g basilicum

Verwarm de oven voor op 180 oC. Verhit een grillpan op hoog vuur. Smeer de kip lets in met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met peper en zout. Grill ze 1 minuut aan elke kant tot er een mooi grillpatroon ontstaat.

Leg de kip lets op een bakplaat in de oven en laat ze nog 10 minuten garen. Houd ze warm onder folie. Snijd de perziken rond de pit doormidden. Verwijder de pit en snijd de helften doormidden. Kwast de perzikkwarten in met een lepel olie en rooster beide snijkanten 1 minuut op de hete grill. Draai ze om met een paletmes of platte spatel. Verwijder de stelen van de venkelknol en snijd de knol in flinterdunne plakjes.

Snijd de uien in dunne ringen en meng ze met de azijn in een kommetje. Maak een dressing van de yoghurt, rest van de olijfolie, mosterd en honing. Meng de jngehakte peterselie door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.Snijd de blaadjes van de baby romaine los en verdeel ze met de rucola en de spinazie over een schaal. Leg de venkel, uienringen en perzik ertussen. Snijd de kip lets in dunne plakken en leg deze op de salade. Lepel de dressing erover en bestrooi met de basilicumblaadjes.