Placeholder

Recept voor romige pasta met zalm

Met zalmfilet kun je eindeloos variëren. Maak bijvoorbeeld deze heerlijke romige pasta! Fijn als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan.

Met zalmfilet kun je eindeloos variëren. Maak bijvoorbeeld deze heerlijke romige pasta! Fijn als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan.

Bereidingstijd: 30 minuten
Marineertijd: 15 minuten

Ingrediënten:
• 250 g zalmfilet
• 1 visbouillonblokje
• 200 g orecchiette pasta
• 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
• 150 ml witte wijn
• 250 ml crème fraîche
• 200 g courgettespaghetti
• 2 el kappertjes, fijngehakt
• 75 g jonge kaas

Ook lekker: hartige taart met zalm en prei

Aan de slag:
1. Smeer de zalm aan beide kanten in met ruim zout en laat 15 minuten intrekken. Verwarm een steelpan met een ruime laag visbouillon en pocheer hier 8 minuten lang de zalm in. Schep voorzichtig met een spatel uit het pocheervocht en laat uitlekken op stevig keukenpapier.
2. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit er de knoflook 1 minuut in. Pluk er de zalm boven en bak nog 2 minuten. Blus af met de witte wijn. Kook de wijn tot ongeveer de helft in. Roer de crème fraîche en de courgettespaghetti erdoorheen en verwarm de saus nog 2 minuten op laag vuur.
4. Giet de pasta af en meng door de saus. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
5. Schep het gerecht op een schaal. Garneer met de fijngesneden kappertjes en rasp er wat jonge kaas overheen. Schenk er naar smaak wat olijfolie op. Serveer direct in voorverwarmde diepe borden. Geef er nog wat extra kaas bij.

Zien hoe je de huid van een zalmfilet verwijdert? Bekijk dan onderstaande video.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur en foodstyling: Jessica Lek. Met dank aan: Nijhof Woonwarenhuis, Dille & Kamille, Zara Home en Studio Bazar.