Placeholder

Recept voor quiche met tomaatjes en olijven

Deze vegetarische quiche is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens erg leuk om zelf te maken!

Deze vegetarische quiche is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens erg leuk om zelf te maken!

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
– 
1 blik croissantdeeg (240 g)
– 4 eieren
– 250 roomkaas met knoflook en kruiden, op kamertemperatuur
– 125 ml slagroom
– 250 g cherrytomaten
– een handje kleine zwarte olijven zonder pit
Extra: ingevette quichevorm (24 cm doorsnee)

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200°C. Neem het croissantdeeg uit het blikje en beleg er de bodem en zijkanten van de quichevorm mee; druk de naden goed dicht. Klop in een kom de eieren los met de roomkaas en slagroom (doe dit eventueel met een handmixer). Voeg wat zout en peper toe. Schenk het mengsel in de taartvorm. Verdeel de tomaatjes en olijven over de vulling. Bak de quiche in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Laat 10 minuten voor het aansnijden staan. Lekker met een spinaziesalade.

Tip: in plaats van croissantdeeg kun je ook 5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries gebruiken.

Bereidingstijd: 15-20 minuten, plus 35-40 minuten oventijd en rusten.