Placeholder

Recept voor pompoen linzen stoofschotel

Pompoen is een echte wintergroente en smaakt superlekker in deze stoofschotel. In slechts 30 minuten staat het eten op tafel!

Pompoen is een echte wintergroente en smaakt superlekker in deze stoofschotel. In slechts 30 minuten staat het eten op tafel!

4-6 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250ml rode linzen, gespoeld in koud water
  • 6-8 curry blaadjes
  • 15 ml olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el gember, geraspt
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 500ml flespompoen, gehakt
  • 2 stengels bleekselderij, gesneden
  • 100g sperziebonen, julienne
  • verse koriander
  • gestoomde basmatirijst
  • naturel yoghurt

Aan de slag!

  1. Doe de linzen, curryblaadjes en 750ml koud water in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten pruttelen.
  2. Verhit de olie in een pan en bak de uien tot ze zacht en glazig zijn.
  3. Voeg de knoflook, gember en kruiden toe en roerbak 1 minuut.
  4. Voeg de pompoen en selderij toe en roerbak 5 minuten.
  5. Voeg het pompoenmengsel aan de linzen toe en laat met een deksel erop nog 10 minuten pruttelen.
  6. Voeg de bonen toe en breng op smaak met zout en peper, laat pruttelen tot de bonen gaar zijn.
  7. Roer het limoensap en de koriander erdoorheen en serveer met rijst en yoghurt.

Bereidingstijd: 15 minuten. Kooktijd: 15 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Receptuur & foto's: Jan Ras/Gallo-CP/HH