Culinair

Recept voor plaattaart met gehakt en kruidenroomkaas

Zin in iets anders dan pizza? Maak eens deze heerlijke plaattaart met gehakt, pijnboompitten en kruidenroomkaas.

Ingrediënten:
– 
rol bladerdeeg (270 g)
– 125 g kruidenroomkaas met knoflook
– 350 g van de overgebleven gehaktsaus
– 2 tomaten, dun gesneden
– 1 el pijnboompitten

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en prik het overal in met een vork. Besmeer met de helft van de kruidenroom- kaas en verdeel de (inmiddels ingedroogde) gehaktsaus erover, laat een randje vrij. Beleg met de plakjes tomaat, bestrooi met de pijnboompitten en verdeel de rest van de roomkaas er in toefjes over. Bak de taart in 20 minuten. Lekker met een salade.

Variatietip: ook lekker met paprikareepjes in plaats van plakjes tomaat.

Bereidingstijd: 5 minuten Oventijd: 20 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Nijhof

Reageer op dit artikel