Placeholder

Recept voor pizza met gemengde paddestoelen, rode ui en tijm

Paddestoelen en tijm zijn een heerlijke combinatie, zoals in deze makkelijke pizza.

Paddestoelen en tijm zijn een heerlijke combinatie, zoals in deze makkelijke pizza.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-2 el olijfolie
-2 rode uien, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
-2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
-200 g gemengde paddestoelen, schoongeborsteld en in plakjes gesneden
-zout en peper
-1 pak koelvers pizzadeeg met tomatensaus (pizzakit van bijvoorbeeld AH)
-120 g geraspte Emmentaler kaas
-5 takjes verse tijm
-olijfolie

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een grote, rechthoekige bakplaat van ongeveer 40 x 37 cm met bakpapier. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een koekepan en fruit de uien en knoflook in 5 minuten zacht. Haal dit uit de pan en zet opzij. Verhit de andere eetlepel olie en bak de paddestoelen met zout en peper al roerend in 5 minuten. Leg het pizzadeeg op de bakplaat en rek het met je handen iets groter en dunner. Verdeel de pizzasaus over het deeg maar laat ongeveer een centimeter van de rand vrij. Beleg de pizza met de geraspte Emmentaler kaas, rode uien en paddestoelen. Ris de blaadjes van de tijmtakjes en strooi over de pizza. Bestrijk de vrije randen met een beetje olijfolie. Schuif de pizza in de oven en bak deze in ca. 20 minuten. Snijd de pizza in stukken en serveer.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Oventijd: ca. 20 minuten

Tip: Ook lekker met gerookte hamblokjes.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Dille & Kamille, Nijhof, Zara home.