Placeholder

Recept voor pittige maaltijdsoep van kikkererwten en chorizo

Chorizo heeft veel smaak: lekker pittig, iets rokerig en tegelijkertijd een beetje zoet. Een ideale basis dus voor een verwarmend soepje.

Chorizo heeft veel smaak: lekker pittig, iets rokerig en tegelijkertijd een beetje zoet. Een ideale basis dus voor een verwarmend soepje.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
-2 teentjes knoflook, fijngesneden
-200 g chorizo, in plakjes gesneden
-500 ml kippenbouillon (of bouillonblokje)
-500 ml passata di pomodoro
1 groot blik kikkererwten (800 g), uitgelekt en afgespoeld
bosje basilicum, alleen de blaadjes (bewaar een paar blaadjes voor de garnering)

Aan de slag!
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit ui en knoflook zachtjes in 3 minuten. Voeg de chorizo toe en bak deze 3 minuten al roerend mee. Voeg de kippenbouillon, passata en kikkererwten toe en breng de soep even aan de kook. Zet het vuur lager, leg een deksel op de pan en laat de soep 8 minuten koken. Haal de pan van het vuur, roer de basilicum erdoor en serveer. Garneer de soep met blaadjes basilicum.

Bereidingstijd: 15 minuten

Tips: 
De kikkererwten kunnen worden vervangen door kidneybonen of zelfs zwarte bonen.
In plaats van basilicum is een handje jonge spinazie door de soep ook lekker.
Je hoeft geen zout of peper toe te voegen.
Om de bouillon te maken, kun je ook een blokje kippenbouillon oplossen in 500 ml kokend water.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Ikea, Nijhof, Studio Bazar, Zara Home, Dille & Kamille.