Placeholder

Recept voor pasta met uitgebakken chipolata’s

Deze pasta met uitgebakken chipolata’s is perfect comfy food voor koude dagen. En natuurlijk het lekkerst met een berg geraspte kaas erover.

Deze pasta met uitgebakken chipolata’s is perfect comfy food voor koude dagen. En natuurlijk het lekkerst met een berg geraspte kaas erover.

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
• 300 g chipolataworstjes
• 2 el bakboter
• 1 bakje gesneden (kastanje)champignons à 250 g
• 1 zakje champignonroomsaus of 225 g verse pastasaus funghi of carbonara
• 2 el groene peperbessen
• 300 g pasta
• 1 stukje à 100 g Goudse belegen- of pecorinokaas
• 4 takjes peterselie, fijngesneden

Ook lekker: supersnelle pasta met paddestoelenragout

Aan de slag:
1. Verwijder het vel van de worsten. Verhit 2 eetlepels bakboter in een voorverwarmde braadpan en bak het worstvlees op middelhoog vuur in 5 minuten rul. Roer goed.
2. Voeg de boter toe en bak de champignons nog een paar minuten mee totdat ze iets geslonken zijn.
3. Voeg de pastasaus en de peperbessen toe en verwarm 5 minuten op laag vuur. Voeg wat extra kokend water toe als de saus te veel is ingedikt.
4. Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar en giet af. Breng op smaak met een scheutje milde olijfolie en zout naar smaak. Voeg de pasta toe aan de saus.
5. Rasp de kaas grof en snijd de peterselie heel fijn. Verdeel de pasta over vier voorverwarmde diepe borden en garneer met de peterselie. Bestrooi met de geraspte kaas en serveer direct.

Tip: strozzapreti of pappardelle zijn pastasoorten die prima bij ragout passen.