Placeholder

Recept voor paprikasalade met gegratineerde geitenkaas

Met een maaltijdsalade zet je evengoed een volledige maaltijd op tafel. Deze vegetarische variant is heerlijk met wat stokbrood erbij. Natuurlijk ook lekker als lunch.

Met een maaltijdsalade zet je evengoed een volledige maaltijd op tafel. Deze vegetarische variant is heerlijk met wat stokbrood erbij. Natuurlijk ook lekker als lunch.

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
– 
4 paprika’s
– 2 el amandelschaafsel
– 2 el witte wijnazijn
– 1 el honing
– 1 tl mosterd
– 5 el olijfolie extra vierge
– 4 plakken zachte geitenkaas met korst à 100 g
– 100 g krulsla melange
– 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
– 1 el kappertjes
Extra: bakplaat, bakpapier

Aan de slag!
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten en steelaanzet. Leg de paprika met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Rooster 25-30 minuten, of tot de paprika’s zwarte blazen hebben. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan en schud op een bord. Schud in een schoon (jam)potje een vinaigrette van de wijnazijn, de honing, de mosterd en de olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de paprika in een schaal, dek af met vershoudfolie en laat 10 minuten afkoelen. Verwarm de ovengrill voor. Leg de geitenkaas op de met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder het vel van de paprika’s en snijd ze in repen. Schuif de geitenkaas zo’n 10 cm onder de hete ovengrill en laat de kaas in 4-6 min. lichtbruin kleuren. Verdeel de slamelange met de paprika en de kerstomaatjes over 4 borden. Besprenkel de salade met de vinaigrette en bestrooi met de kappertjes. Leg op elke salade een plak geitenkaas en sprenkel desgewenst met een beetje extra honig. Strooi tenslotte het amandelschaafsel over de kaasjes. Lekker met stokbrood of ciabatta. Snelle maaltijdsalade: Rooster en ontvel de paprika’s 1-2 dagen eerder en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Ook het amandelschaafsel en de vinaigrette kunnen al eerder worden gemaakt.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Oventijd: 30-35 minuten, plus afkoelen.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne  Jimmink. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.