Placeholder

Recept voor panpizza met mozzarella en jalapeñopeper

Wist je dat je een pizza ook heel makkelijk in een gietijzeren koekenpan kunt bakken? Lekker om het weekend mee in te luiden!

Wist je dat je een pizza ook heel makkelijk in een gietijzeren koekenpan kunt bakken? Lekker om het weekend mee in te luiden!

Bereidingstijd: 35 minuten
Rijstijd: 1 uur
Oventijd: 20 minuten

Ingrediënten:
• 1 el suiker
• 1 zakje gedroogde gist
• 200-225 ml handwarm water (maximaal 40˚C)
• 350 g bloem
• 1 tl zout
• 2 el olijfolie
• 2 mozzarellabollen
• 300 ml gekruide pastasaus (of pizzasaus)
• 200 g geraspte belegen kaas
• 1 groene paprika, in dunne ringen, zaden verwijderd
• 1 jalapeñopeper, in dunne plakjes
• handje basilicumblaadjes
Extra nodig: 2 skillets van 25 cm

Ook lekker: panpizza classic pepperoni

Aan de slag:
1. Los de suiker en gist op in het water. Laat 5 minuten staan tot er kleine belletjes aan het oppervlakte verschijnen. De gist is nu actief.
2. Zeef de bloem en het zout boven een kom en meng er het gistwater en de olijfolie door. Kneed tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel wat extra water toe als het deeg te droog is. Kneed het deeg 10 minuten goed door (of gebruik een mixer met deeghaken, dan 5 minuten op een lage stand) tot het elastisch is. Bestrooi de deegbol met een beetje bloem en dek af met plasticfolie. Laat een uur rijzen op een warme plek (bij het fornuis waarop wordt gekookt bijvoorbeeld) tot het deeg in volume is verdubbeld.
3. Verwarm de oven voor op 200˚C. Kneed het deeg even door en verdeel in 4 gelijke bollen. Rol ze uit op een met bloem bestoven aanrecht tot plakken van circa 30 centimeter. Leg de plakken een voor een in een skillet. Het deeg moet over de rand van de pan hangen. Snijd de mozzarellabollen in repen van een centimeter en leg ze aan de buitenkant van de pan. Vouw het overhangende deeg erover en druk goed aan*.
4. Verdeel ¼ van de saus over de bodem en bedek met ¼ van de geraspte kaas, ¼ van de groene paprika en ¼ van de peper.
5. Bak de pizza 5 minuten op matig vuur en zet vervolgens in het midden van de oven. Bak de pizza in 20 minuten gaar. Laat 5 minuten afkoelen en haal uit de pan.
6. Bak de rest van de pizza’s op dezelfde manier. Het is handig om met 2 pannen tegelijk te werken. Garneer de pizza met de basilicumblaadjes.

Tip: In deze video leggen we uit hoe je een deegrand vult met mozzarella.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.