Placeholder

Recept voor paella met kipdrumsticks, chorizo en garnalen

Deze paella met kipdrumsticks is een heerlijk Spaans rijstgerecht vol smaak. Wij weten zeker dat het hele gezin hiervan gaat van smullen!

Deze paella met kipdrumsticks is een heerlijk Spaans rijstgerecht vol smaak. Wij weten zeker dat het hele gezin hiervan gaat van smullen!

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten

  • 150g groene erwtjes (uit de diepvries)
  • 250 g grote gepelde garnalen (uit de diepvries)
  • 0,05 g saffraan
  • 800 ml hete kippenbouillon
  • 4 kipdrumsticks
  • zout en peper
  • 2½ el olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 125 g chorizoworst, in plakjes gesneden
  • 300 g arboriorijst (risottorijst)
  • 1 tl (gerookte) paprikapoeder
  • 2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • verse fijngehakte peterselie
  • partjes citroen, voor erbij

Probeer ook eens deze gele rijstschotel

Aan de slag

  1. Haal de erwtjes en de garnalen uit de diepvries en laat ze een beetje ontdooien.
  2. Laat de saffraan in de hete kippenbouillon wellen en breng de kipdrumsticks op smaak met zout en peper.
  3. Verhit 1½ eetlepel van de olijfolie in de grote hapjespan. Bak de kipdrumsticks aan alle kanten bruin in ongeveer 8 minuten. Haal de drumsticks uit de pan, leg ze op een bord en dek ze af met aluminiumfolie.
  4. Giet de rest van de olijfolie in de pan en bak de sjalotjes, knoflook en chorizo in 5 minuten zacht.
  5. Zet het vuur iets hoger, voeg rijst, paprikapoeder en tomaten toe en roer alles een paar minuten goed door.
  6. Doe de kipdrumsticks terug in de pan en schenk de bouillon (met saffraan) erbij. Leg een deksel op de pan (of dek goed af met aluminiumfolie) en laat het gerecht 20 minuten zachtjes koken zonder te roeren.
  7. Leg de erwtjes en garnalen als laatste bovenop het gerecht, maar roer nog niet door.
  8. Leg de deksel (of aluminiumfolie) er weer op en laat de paella nog 13 minuten koken.
  9. Haal de pan van het vuur, roer de paella goed door en laat nog 2 minuten staan.
  10. Bestrooi de paella met de fijngehakte peterselie en serveer met de partjes citroen.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Zara Home, Nijhof, Kitsch Kitchen.

Zo maak je fris gekruide kipdrumsticks