Culinair

Recept voor nasi ananas

Deze ananas gevuld met nasi heeft een tropisch tintje. En het is een feest om te zien.

Ingrediënten:
– 300 g pandanrijst
– 1 ananas
– 450 g nasigroenten
– 16 grote garnalen, rauw en gepeld
– 2 el vissaus
– 2 el sojasaus
– 2 bosuitjes, in ringetjes
– 15 g verse koriander, grof gehakt.
Extra nodig: grillpan, satéprikkers

Bereidingstijd: 30 minuten
Afkoeltijd: 1 uur

Aan de slag:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat volledig afkoelen. Halveer de ananas over de lengte met blad en al.* Snijd het vruchtvlees langs de schil los. Maak een kruispatroon van inkepingen in het vruchtvlees en lepel de blokjes ananas eruit. Zo ontstaat een holle ananas die je kunt vullen met de rijst. Houd een koffiekopje ananasblokjes apart en snijd die fijn, de rest wordt niet gebruikt. Hak de rode peper uit de nasigroenten fijn en houd de taugé apart. Prik de garnalen op houten satéprikkers en smeer ze in met een beetje olie. Verhit een grillpan op hoog vuur en rooster de spiesjes 5 minuten, keer ze halverwege. Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de nasigroenten met de peper. Voeg de ananas en rijst na een paar minuten toe en roerbak alles tot de rijst heet is. Voeg de vissaus en sojasaus toe en schep op het laatst de taugé, bosui en helft van de koriander erdoor. Vul de ananashelften met de nasi en leg de garnalenspiesjes erop. Bestrooi met de rest van de koriander.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.

Reageer op dit artikel

Instagram