Placeholder

Recept voor mais tostadas met feta en zwarte bonenspread

Tostadas zijn geroosterde tortilla’s. Je kunt er heel makkelijk een vegetarisch gerecht van maken, bijvoorbeeld met zwarte bonenspread.

Tostadas zijn geroosterde tortilla’s. Je kunt er heel makkelijk een vegetarisch gerecht van maken, bijvoorbeeld met zwarte bonenspread.

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
• 8 gordita’s (kleine tarwetortilla’s)
• 1 blikje refried black beans (zwarte bonenspread, La Morena 440 g)
• 1 blikje mais (400 g)
• 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
• ½ rode peper, zaden verwijderd, fijngehakt
• 4 el mais- of zonnebloemolie
• 20 g koriander, fijngehakt
• ½ limoen
• 2 eetrijpe avocado’s
• 200 g feta
• 2 el gehakte bieslook

Ook lekker: veganistische Mexicaanse quinoaschotel

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de gordita’s op een bakplaat 8 minuten in het midden van de oven tot ze krokant zijn.
2. Warm de bonenpuree op in een steelpan. Roer goed en voeg eventueel een paar eetlepels water toe om het smeerbaarder te maken.
3. Laat de mais uitlekken en meng in een kom met de rode ui, rode peper, de olie en de helft van de koriander. Rasp de schil van de limoen erboven en pers het sap erboven uit. Meng de salsa goed door.
4. Snijd de avocado’s rond de pit doormidden en pel de schil eraf. Verwijder de pit en snijd de helften in dunne plakjes.
5. Besmeer de gordita’s met de bonenpuree en verdeel de salsa erover. Brokkel de feta erboven. Serveer elke tostada met reepjes avocado en strooi de rest van de koriander en de bieslook erover.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.