Placeholder

Recept voor lasagnecupcakes met ricotta

Met de ingrediënten voor lasagne kun je alle kanten op. Maak bijvoorbeeld eens deze lasagnecupcakes. Lekker om te delen!

Met de ingrediënten voor lasagne kun je alle kanten op. Maak bijvoorbeeld eens deze lasagnecupcakes. Lekker om te delen!

Lunchgerecht, voor 8 stuks

Bereidingstijd: 30 minuten 
Oventijd: 20 minuten

Ingrediënten:

• 1 bakje verse oregano
• 50 g ontbijtspek, fijngesneden 
• 1 ui, gesnipperd
• 200 g rundergehakt
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 kleine wortel, in blokjes
• 200 g passata di pomodoro (tomatensaus uit een pakje)
• 40 wontonvelletjes*
• 250 g ricotta
• 150 g Parmezaanse kaas, geraspt
• handje verse basilicumblaadjes
• Extra nodig: een muffinvorm met 8 holtes

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 180° C.
2. Hak de helft van de oregano fijn.
3. Bak het spek een paar minuten in een paar eetlepels olie in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak die een paar minuten mee. Doe het gehakt, de knoflook en wortel erbij en bak alles nog 5 minuten. Schep goed om. Roer de tomatensaus en de gehakte oregano erdoor en breng aan de kook. Laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
4. Vet 8 holtes van de muffinvorm in met olie. Bedek de bodems met een wontonvelletje. Leg er een tweede velletje een kwartslag gedraaid bovenop (zo krijg je een soort ster). Vul de holtes met de helft van de gehaktsaus. Dek af met een wontonvelletje en verdeel hier de helft van de ricotta en Parmezaanse kaas over. Bedek met een wontonvelletje. Verdeel hierover de rest van de gehaktsaus. Dek alle 8 gevulde holtes af met een wontonvelletje en verdeel hierover de rest van de ricotta en Parmezaan. Pluk mooie blaadjes van de rest van de oregano en druk die in de kaas.
5. Bak de lasagnecupcakes 20-25 minuten in het midden van de oven tot het deeg mooi goudbruin is.
6. Garneer met een blaadje basilicum.

*Wontonvelletjes vind je bij de Indische of Chinese toko in de vriezer. Sommige grote supermarkten hebben ze ook.

Tip: Ook lekker als borrelhapje 

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Eke Mariën