Placeholder

Recept voor kruimelcake met blauwe bessen

Lekker voor bij de koffie: een stuk kruimelcake. In drie kwartier staat hij op tafel.

Lekker voor bij de koffie: een stuk kruimelcake. In drie kwartier staat hij op tafel.

Recept voor 9 grote of 16 kleinere stukken

Bereidingstijd: 15 minuten

Oventijd: 30-35 minuten

Ingrediënten voor de cake: 
• 140 g boter (op kamertemperatuur)
• 100 g suiker
• 1 zakje vanillesuiker of 1 tl vanille aroma
• 2 eieren
• 250 gram bloem
• 5 gram bakpoeder
• 85 ml melk
• 200 g bessen (diepvries)
• handje amandel schaafsel.

Ingrediënten voor de kruimellaag: 
• 160 g boter (op kamertemperatuur)
• 160 g bloem
• 140 g suiker

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Bedek een vierkanten bakvorm met bakpapier of vet in met boter en bestrooi met wat bloem. Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker tot een romige massa. Voeg daarna ei voor ei toe totdat het goed is opgenomen. Voeg dan de bloem, bakpoeder en het zout toe en spatel dit er doorheen. Voeg dan de melk toe en klop dit kort totdat het een egale massa is.
2. Vul de bakvorm en verdeel de bevroren bessen er over heen.
3. Mix de ingrediënten voor de kruimellaag kort door elkaar, eventueel met je handen, zo houd je het wat grover en kruimeliger. Houd het deeg kruimelig en verdeel dit over de bessen. Strooi het amandelschaafsel erover en bak de cake in 30-35 minuten goudbruin.

Tip: je kunt de bessen ook vervangen door plakjes peren.

Zien hoe je deze cake maakt? Bekijk dan deze video.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Lynn van Woudenbergh. Styling, receptuur en foodstyling: Iris van Woudenbergh