Placeholder

Recept voor krokante kip met Mexicaanse wokgroenten

Heerlijk: krokante kip uit de oven. Zo klaar en niet duur.

Heerlijk: krokante kip uit de oven. Zo klaar en niet duur.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-1 ei
-60 g tortilla chips
-4 kleine kipfilet (à 100 g)
-1 el olie
-800 g Mexicaanse wokgroenten
-1 blik mais (400 ml)
-4 el tacosaus
-2 el fijngehakte koriander.

Extra nodig: ovenschaal

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop in een diep bord het ei los. Verkruimel in een ander bord de tortilla chips. Bestrooi de kipfilets met peper. Haal ze eerst door het ei en dan door de chips en leg ze in een ovenschaal. Bak de kip in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen de olie in een wok. Roerbak de wokgroenten in 5 minuten beetgaar. Laat de mais uitlekken, schep de mais bij de groenten en zet alles 1 minuut op laag vuur. Bestrooi met koriander en serveer met de krokante kip en tacosaus.

Bereidingstijd: 30 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara Home.