Placeholder

Recept voor knoflookcroutons met dille-roomkaas en gerookte zalm

Krijg je binnenkort eters? Verras ze eens met deze prachtige amuse, die ook nog eens heerlijk is.

Krijg je binnenkort eters? Verras ze eens met deze prachtige amuse, die ook nog eens heerlijk is.

Boodschappenlijstje:

  • 1 snee witbrood
  • ¼ teentje knoflook
  • 1 el roomkaas
  • paar takjes dille, fijngesneden
  • zout en versgemalen peper
  • 1 plakje zalm, doormidden gesneden
  • extra vergine olijfolie

Aan de slag!

  1. Rooster het brood in de broodrooster.
  2. Wrijf het nog warme brood aan beide kanten in met de knoflook.
  3. Met een vork meng je de roomkaas met de dille en een heel klein beetje zout en versgemalen peper.
  4. Steek twee rondjes uit het brood met een koekjesuitsteker of de rand van een glas.
  5. Doe een dotje van de roomkaas op elk stukje brood en leg er een stukje zalm op.
  6. Bedruppel met een beetje olijfolie en garneer met een takje verse dille.
  7. Een draai van de pepermolen en je amuse is klaar! Voor een vegetarische variatie vervang je de zalm door een paar kappertjes of een zongedroogd tomaatje.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Gastronomie Nostalgie, Dille & Kamille.