Placeholder

Recept voor kip biryani met cranberry’s en pistachenoten

Een feestelijk Indiaas rijstgerecht met verschillende kruiden, groenten, vlees of vis!

Een feestelijk Indiaas rijstgerecht met verschillende kruiden, groenten, vlees of vis!

Boodschappenlijstje:

  • 350 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 3 el Patak’s kruidenpasta (Balti)
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 300 g basmatirijst
  • klontje boter
  • 2 tl olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kardamompeultjes, gekneusd
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 50 g gedroogde cranberry’s, afgespoeld
  • 550 ml hete kippenbouillon
  • 40 gepelde pistachenoten, grofgehakt
  • 40 g pijnboompitten
  • verse koriander, gehakt
  • volle yoghurt of raita, voor erbij

 

Aan de slag!

  1. Meng de kipfilet met de kruidenpasta en de Griekse yoghurt.
  2. Doe de rijst in een zeef en was onder de kraan totdat het water bijna helder is. Verhit de boter en de olie in een diepe pan met dikke bodem.
  3. Voeg de ui, knoflook, kaneelstokje, kardamompeultjes en gemalen kurkuma toe en laat dit op een zacht vuur 8 minuten bakken en geurig worden.
  4. Verwijder de kardaompeultjes, verhoog het vuur, voeg de kip toe en bak al omscheppend nog eens 8 minuten. Voeg de rijst en de cranberry’s toe, schenk de bouillon erin en roer alles goed door. Verlaag daarna het vuur, leg een deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken.
  5. Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten staan.
  6. Voeg tenslotte de gehakte pistachenoten en pijnboompitten toe en roer de biryani los met een vork.
  7. Serveer met de gehakte koriander en een schepje volle yoghurt of Indiase raita.

Bereidingstijd: 50 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Zara Home, Nijhof, Kitsch Kitchen.