Culinair

Recept voor Indiase pompoen-linzensoep

Lekker makkelijk een oranje recept op tafel zetten vanavond? Met deze heerlijke maaltijdsoep ben je snel klaar.

Ingrediënten
• 1 el zonnebloemolie
• 1 ui, gesnipperd
• 2 el Indiase milde currypasta (pot, Patak’s)
• 1 kg flespompoen (hoef je niet te schillen), zaden verwijderd en in blokjes
• 1 blik kokosmelk (400 g)
• 1 l warme groentebouillon
• 2 blikken bruine linzen (à 400 g), uitgelekt en afgespoeld
• een handje koriander, voor de garnering

Extra
Staafmixer

 

Bereiding
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de currypasta toe en bak kort mee. Meng de blokjes pompoen erdoor en schenk de kokosmelk en bouillon erbij. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep zachtjes 15-20 minuten koken of tot de pompoen gaar is. Pureer de soep met een staafmixer. Meng de linzen erdoor en laat nog 3-4 minuten zachtjes meekoken. Schenk de soep in kommen en garneer met koriander. Lekker met naanbrood of geroosterd pitabrood.

Bereidingstijd
25-30 minuten

Serveertip
Als je kleine pompoenen neemt, kun je ze als soepkom gebruiken. Staat gezellig op tafel.

Foto: Peter Kooijman

Reageer op dit artikel

Instagram