Placeholder

Recept voor Hollands aardappelpannetje met ei

Voor een vegetarisch gerecht laat je de spekjes achterwege en voeg je een handje grofgehakte walnoten toe.

Voor een vegetarisch gerecht laat je de spekjes achterwege en voeg je een handje grofgehakte walnoten toe.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
– 50 g boter
– 250 g gerookte magere spekblokjes
– 1 ui, gesnipperd
– 1 kg vastkokende aardappelen, bijv. Nicola, schoongeboend en in kleine blokjes
– 200 g tuinerwten (diepvries), ontdooid
– 4 eieren
– 3 el peterselie. grofgehakt

Bereiding
Smelt in een ruime koekenpan 25 g boter. Bak de spekblokjes en de ui uit. Schep de aardappelblokjes erdoor en bak ze bruin aan. Schep de doperwten erdoor. Leg een deksel op de pan en bak de aardappel in 10 min. gaar. Smelt intussen in een koekenpan de laatste 25 g boter. Breek de eieren boven de pan en bak er 4 spiegeleieren van. Bestrooi ze met zout en peper. Neem het aardappelpannetje van het vuur. Schep er de peterselie en zout en peper naar smaak door. Schep het aardappelpannetje op 4 borden en leg er een spiegelei op. Lekker met kropsla met tomaat en slasaus.

Bereidingstijd: 25 minuten.