Placeholder

Recept voor gnocchi met spruitjes en sinaasappelboter

Weet je nog niet wat je gaat eten vanavond? Maak dan deze vegetarische gnocchi met spruitjes en sinaasappelboter. Dat wordt smullen!

Weet je nog niet wat je gaat eten vanavond? Maak dan deze vegetarische gnocchi met spruitjes en sinaasappelboter. Dat wordt smullen!

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
-500 g spruitjes, schoongemaakt en grote exemplaren gehalveerd
1 kg gnocchi di patate (2 pakken à 500 g)
1 kleine (pers)sinaasappel
2 el verse tijmblaadjes
100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
snufje gemalen kaneel
1 el pijnboompitten
pecorino, geraspt

Aan de slag!

  1. Kook de spruitjes in water met zout in 10-12 min. knapperig gaar.
  2. Kook de gnocchi in ruim water met zout volgens de aanwijzingen.
  3. Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp er de oranje schil af.
  4. Prak de sinaasappelrasp met de tijm door de zachte boter.
  5. Voeg kaneel, zout en peper naar smaak toe.
  6. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  7. Verdeel de gnocchi met de spruiten over 4 borden.
  8. Verdeel er de sinaasappelboter over en bestrooi met de pijnboompitten en een beetje pecorino.

Tip: Gnocchi zijn officieel geen pasta maar kussentjes gemaakt van gepureerde aardappel en een beetje bloem. Meestal wordt er ook ei toegevoegd voor een extra volle smaak. Gnocchi worden net als pasta en rijst als primo geserveerd. Je vindt gnocchi bij de grotere supermarkten in het pastaschap.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.