Placeholder

Recept voor gevulde eieren met roomkaas

Vandaag is het Eerste Paasdag en ben je nog op zoek naar een simpel gerecht? Deze gevulde eieren zijn ideaal als tussengerecht of als snack.

Vandaag is het Eerste Paasdag en ben je nog op zoek naar een simpel gerecht? Deze gevulde eieren zijn ideaal als tussengerecht of als snack.

Bijgerecht, 2-3 personen

Boodschappenlijstje:

  • 3 eieren
  • 8 theelepels roomkaas
  • een takje verse peterselie (of gedroogde)
  • hamblokjes of hamreepjes

Aan de slag!

  1. Begin met het koken van het water in een pannetje op het vuur. Als het water kookt, leg je voorzichtig de eieren in het water.
  2. Kook de eieren voor ongeveer 7-8 minuten totdat ze bijna hardgekookt zijn. Als de eieren gekookt zijn, pel je ze en snijd je de eieren doormidden.
  3. Haal voorzichtig met een theelepel het eigeel uit de eieren. 
  4. Doe het eigeel in een bakje en voeg de roomkaas toe en een klein beetje peterselie. Als je gedroogde peterselie gebruikt, kan je ongeveer 1 theelepel peterselie bij het eigeel en de roomkaas doen.
  5. Roer dit nu goed door met een lepel en voeg eventueel wat hamblokjes toe. Je kan de hamblokjes ook op de gevulde eieren serveren.
  6. Vul nu met een theelepel of spuitzak de eieren met het roomkaasmengsel.
  7. Serveer op de eieren nog wat hamblokjes en verse peterselie en klaar is je snelle snack of bijgerecht.

Bereidingstijd: 15 min.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.