Placeholder

Recept voor gestoofde rode kool met sinaasappel met mosterdkip en aardappeltjes

Rode kool hoeft echt niet lang op het vuur te staan. Deze kort gestoofde rode kool is zo klaar en smaakt heerlijk in combinatie met sinaasappel, mosterdkip en aardappeltjes!

Rode kool hoeft echt niet lang op het vuur te staan. Deze kort gestoofde rode kool is zo klaar en smaakt heerlijk in combinatie met sinaasappel, mosterdkip en aardappeltjes!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 el grove mosterd
  • 5 el olijfolie
  • 8 drumsticks
  • 600 g aardappels, schoongeboend
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • een halve rode kool, kern verwijderd en in dunne reepjes
  • sap en geraspte schil (alleen het oranje) van 1 schoongeboende sinaasappel
  • 50 g gedroogde cranberry’s of rozijnen
  • 2 el rode-wijnazijn

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 ̊C.
  2. Meng in een kommetje de mosterd met 1 eetlepel olie en bestrijk er de drumsticks mee.
  3. Snijd de aardappels over de lengte in partjes.
  4. Doe de aardappels in een kom en meng er 2 eetlepels olijfolie door.
  5. Verdeel de drumsticks samen met de aardappels over een bakplaat of ruime braadslee.
  6. Rooster ze in 35-40 minuten gaar en goudbruin; schep ze halverwege om.
  7. Maak intussen de rode kool.
  8. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan en fruit de ui 2-3 minuten.
  9. Voeg de rode kool toe en bak alles al omscheppend 5 minuten.
  10. Voeg het sinaasappelsap en –rasp toe en meng er de cranberry’s of rozijnen, de azijn, wat zout en peper door.
  11. Leg een deksel op de pan en laat de kool op matig vuur ca. 20 minuten stoven; schep zo nu en dan om.
  12. Neem de kip en aardappels uit de oven en strooi er zout en peper over.
  13. Serveer met de rode kool.

Tip: Maak met de rest van de kool de volgende dag een salade. Snijd de kool in dunne reepjes en meng er 1 in blokjes gesneden appel, 3 fijngesneden bosuitjes, 5 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels (cider)azijn, zout en peper door.

Bereidingstijd: 15-20 minuten, plus 40 minuten wachten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink