Placeholder

Recept voor gehaktballen in tomatensaus

Holland meets Italia! Bijna iedereen is dol op gehaktballen in tomatensaus, heerlijk bij zowel rijst als pasta.

Holland meets Italia! Bijna iedereen is dol op gehaktballen in tomatensaus, heerlijk bij zowel rijst als pasta.

Ingrediënten: 500 g half-om-half gehakt • 3 el paneermeel • 1 ei • 20 g versgeraspte Parmezaanse kaas • zout en peper • 600 ml zelfgemaakte tomaten- saus • 100 ml halfvolle melk • gekookte rijst of pasta, voor erbij.

Meng gehakt, paneermeel, ei, Parmezaanse kaas en zout en peper in een grote kom. Draai ballen (formaat golfbal) met natte handen, leg ze op een bord en laat ze ten minste een half uur in de koelkast opstijven. Breng de tomatensaus aan de kook, roer de melk erdoor en laat de ballen per 3 of 4 tegelijk voorzichtig in de saus glijden.Verlaag het vuur, leg een deksel op de pan en laat de gehaktballen in 30 minuten garen, maar roer voorzichtig halverwege de kooktijd.
Serveer met rijst of pasta.

Opstijven: 30 minuten Bereidingstijd: 10 minuten Wachttijd: 30 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Dille & Kamille, H&M home, Ikea.