Placeholder

Recept voor een aardbei-vanillesmoothie

Een aardbeiensmoothie zoals we hem gewend zijn, maar met een fris accent van vanille en yoghurt.

Een aardbeiensmoothie zoals we hem gewend zijn, maar met een fris accent van vanille en yoghurt.

Een smoothie voor 2 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250 g aardbeien, bevroren (zie tip)
  • 500 ml drinkyoghurt aardbei, limoen of naturel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Extra: blender of staafmixer

 

Aan de slag!

  1. Pureer de bevroren vruchten met de yoghurtdrank en het citroensap in de blender of in een maatbeker met de staafmixer tot een dikke, gladde smoothie.
  2. Schenk de smoothie in twee grote glazen en steek er een dik rietje in.

Bereidingstijd: 5 minuten, plus 2-3 uur invriezen.

Tip invriezen
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in grove stukjes. Leg de aardbeien in één laag op een schaal. Zodra de aardbeien bevroren zijn, kun je ze bij elkaar verpakken in een diepvrieszakje of -doos. In de grotere supermarkten vind je ook aardbeien in het vriesvak, handig om in de diepvries te hebben voor een spontane smoothie.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.