Culinair

Recept voor couscoussalade met knoflookcourgette

Heerlijk: Een lichte en gezonde maaltijd.

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
– 
150 g couscous
– 6 el olijfolie
– 1 courgette, in blokjes
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 3 tomaten, in blokjes
– 2 sjalotten, fijngesnipperd
– 50 g amandelen, grofgehakt
– sap van ½ citroen
– 2-3 el munt, in reepjes

Aan de slag!
Strooi de couscous in een schaal. Schenk er 250 ml heet water op en laat 5 minuten wellen. Verhit 3 el olijfolie in een koekepan. Bak de courgette in 2 minuten knapperig gaar. Schep de knoflook met zout en peper naar smaak erdoor en bak nog 2 minuten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer de couscous met een vork los. Schep er de courgette, tomaat, sjalot, amandel, citroensap en de rest van de olijfolie door. Breng de salade op smaak met de munt en zout en peper.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Variatietip: met aubergine of paprika in plaats van courgette is deze salade ook heerlijk!

Foto: Peter Kooijman

Reageer op dit artikel