Placeholder

Recept voor Chinese biefstuk met broccoli, paksoi en oestersaus

We hebben weer een lekker Chinees recept voor je: rijst, biefstukreepjes en paksoi. Succes gegarandeerd!

We hebben weer een lekker Chinees recept voor je: rijst, biefstukreepjes en paksoi. Succes gegarandeerd!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

-300 g jasmijnrijst
-3 el zonnebloemolie
-ca. 400 g runderreepjes
-2 tenen knoflook, fijngehakt
-1 ui, gesnipperd
-1 rode chilipeper, in ringetjes
-300 g broccoli, in roosjes
-1 struik paksoi, in reepjes
-4 el oestersaus

Aan de slag!

  1. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de helft van de runderreepjes op hoog vuur in 2 minuten goudbruin.
  2. Schep op een bord. Bak de rest van het vlees en schep uit de wok.
  3. Verhit 1 el in de wok en bak de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de chilipeper en broccoli toe en roerbak 2-3 minuten mee.
  4. Voeg de paksoi toe en roerbak 1 minuut tot het bladgroen net is geslonken.
  5. Meng er de oestersaus en het vlees door en verwarm alles nog 1 minuut.
  6. Schep de rijst in kommen en verdeel er het vlees-groentemengsel over.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Studio Bazar, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.