Recept voor champagnesnoepjes van Laura's Bakery

Recept voor champagnesnoepjes van Laura’s Bakery

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: champagnesnoepjes.

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: champagnesnoepjes.

Laura: “Nooit eerder had ik zo’n lol bij het maken van een recept! Ik stond hardop te lachen in de keuken. Het is heel apart om deze wiebelige snoepjes netjes aan te snijden en op de foto te zetten. Maar het is gelukt! Tadaa: een perfect snoepje voor Oud en Nieuw, gelukkig nieuwjaar allemaal!”

Recept voor 20 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten
Koeltijd: minimaal 3 uur

Ingrediënten

• 6 blaadjes gelatine
• 100 ml water
• 50 g suiker
• 400 ml champagne.

Extra nodig:
• bakspray
• schaal van ongeveer 14 x 21 cm
• gouden sprinkles

Lees ook: Recept voor koffie-karamel panna cotta van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Laat de blaadjes gelatine minimaal 15 minuten weken in een schaaltje water. Vet de schaal in met de bakspray.
2. Doe water en suiker in een pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost. Als het warm begint te worden, haal je de pan van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg ze toe aan het suikerwater, roer tot ze zijn opgelost. Voeg de champagne toe en roer even door. Giet het mengsel in de schaal en zet in de koelkast. Laat minimaal 3 uur opstijven.
3. Als de plak stevig genoeg is, stort je hem voorzichtig op een snijplank, je zult waarschijnlijk iets moeten helpen bij het lossen. Snijd in blokjes of gebruik een kleine uitsteker als je vormpjes wilt. Decoreer met sprinkles vlak voor serveren.

Variatietip: Je kunt natuurlijk ook prosecco, cava, rosé of ieder ander (alcoholvrij) drankje gebruiken.

Afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen