Placeholder

Recept voor broodlasagne

Een lekkere variatie op een klassieker: lasagne van brood. Zorgt voor wat afwisseling!

Een lekkere variatie op een klassieker: lasagne van brood. Zorgt voor wat afwisseling!

Recept voor 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30 minuten

Ingrediënten:
• 1 zakje bechamelsausmix
• 500 ml melk
• 1 courgette
• 1 fles tomatensaus met basilicum 720 ml
• 10 sneetjes oud casinobrood
• 150 g geraspte belegen kaas
• 20 g verse oregano, gehakt
• 1 bol mozzarella, in plakken
• extra nodig: ovenschaal van 25 x 20 cm

Aan de slag:
1. Bereid de bechamelsaus met de 500 ml melk volgens de aanwijzing op de verpakking.
2. Snijd de courgette over de lengte in plakken met een dunschiller of mandoline.
3. Vet de ovenschaal in met een beetje olie.
4. Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van de schaal. Snijd 5 sneetjes brood op maat en leg ze op de tomatensaus.
5. Verdeel de helft van de bechamelsaus erover en leg hierop de helft van de courgetteplakken. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en de helft van de oregano
6. Lepel de rest van de tomatensaus erover en beleg met nog 5 sneetjes brood. Sluit af met een laag bechamelsaus, plakken courgette en geraspte kaas.
7. Leg er plakjes mozzarella op en zet de lasagne 30 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant bruin wordt. Snijd in stukken en serveer.

Tip: Lekker met een frisse salade.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.