Placeholder

Recept voor bimi, cheese & chicken macaroni uit de oven

Wist jij dat broccolini, ook wel bimi of babybroccoli, een kruising is tussen broccoli en kailan, een Chinese koolsoort? Hij is heerlijk in dit pastagerecht.

Wist jij dat broccolini, ook wel bimi of babybroccoli, een kruising is tussen broccoli en kailan, een Chinese koolsoort? Hij is heerlijk in dit pastagerecht.

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 25 minuten

Ingrediënten:
• 3 el boter
• 3 el bloem
• 500 ml groentebouillon
• 300 g kipdijfilet, in blokjes
• 100 g geraspte belegen kaas
• 1 el Zaanse mosterd
• 300 g grote macaroni
• 1 tl paprikapoeder
• 400 g bimi

Voor het korstje:
• 100 g geraspte belegen kaas
• 2 el bladpeterselie, fijngehakt
• 25 g paneermeel
• ½ tl paprikapoeder

Extra nodig: ingevette ovenschaal 20×30 cm

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Smelt de boter in een ruime pan. Roer de bloem erdoor en warm deze mee tot hij korrelig wordt op de bodem van de pan. Schenk de helft van de bouillon erbij en roer goed met een garde totdat
er een egale dikke saus ontstaat. Voeg de andere helft van de bouillon toe en roer de klonten eruit.
3. Bestrooi de stukjes kip met peper en zout en roer ze door de saus. Breng tegen de kook en laat op zacht vuur 5 minuten koken.
4. Haal de pan van het vuur en roer er de kaas, het paprikapoeder en de mosterd door.
5. Kook de pasta beetgaar in ruim water met een beetje zout. Voeg de bimi de laatste 4 minuten van de kooktijd toe. Kook samen totdat de pasta gaar is, giet af en laat goed uitlekken.
6. Houd de bimi apart, roer de macaroni door de saus en doe het mengsel over in de ovenschaal. Leg de bimi erop.
7. Meng voor het korstje de kaas, het broodkruim, de peterselie en het paprikapoeder in een kom. Bestrooi de macaroni ermee en bak de schotel 25 minuten in het midden van de oven tot de korst goudbruin is.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.

Ook lekker: 

Recept voor gele rijstschotel