Placeholder

Portugese broodsoep met koriander

Zin in een soepje als lunch? Maak dan deze heerlijke broodsoep met koriander.

Zin in een soepje als lunch? Maak dan deze heerlijke broodsoep met koriander.

Ingrediënten: 3 el olijfolie • 2 tenen knoflook, in plakjes • 1 l kippenbouillon (pot) • 1 bosje koriander, grofgehakt • azijn • 4 eieren • citroensap naar smaak • 4 dikke, hand- gesneden plakken brood, van de vorige dag

Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Schenk de bouillon erbij. Laat de soep 5 minuten op laag vuur trekken. Breng in een steelpan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een scheut azijn toe. Breek 1 ei boven een kopje. Draai met een lepel een kolk in het water en laat het ei langzaam erin glijden. Pocheer het ei 2 minuten, tot het eiwit is gestold. Neem het met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo ook de 3 andere eieren. Voeg de koriander toe aan de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Snijd het brood in blokjes en verdeel over 4 soepkommen. Druk het brood goed aan. Schep de soep erover. Leg in elke soepkom een gepocheerd ei en sprenkel er nog wat olijfolie over. Laat de soep voor serveren enkele minuten staan, zodat het brood het vocht kan opnemen en een dikke soep ontstaat.

Tip: Açorda’s zijn dikke soepen op basis van brood. Ze zijn er in oneindig veel varianten en versies. Voeg ook eens (een restje) vis of kip toe.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Dille & Kamille, H&M home, Ikea