Zo voorkom je een natte appeltaartbodem

Zo voorkom je een natte appeltaartbodem

Als je zo je best doet om een heerlijke appeltaart te bakken, wil je natuurlijk niet dat de taart met een natte bodem uit de oven komt. Op de volgende manier kun je dat voorkomen.

Natte appeltaartbodem voorkomen

Sommige (thuis)bakkers vinden de appeltaartbodem het lastigst tijdens het bakproces. Omdat de appelvulling vochtig is, lekt het vocht uit de appels in de bodem zodra je de taart gaat afbakken. Van een natte bodem die niet gaar is word je niet blij. Gelukkig zijn er een paar (smaakvolle!) manieren om dit probleem voortaan te verhelpen.

Paneermeel

Een snelle manier om een zompige appeltaartbodem te voorkomen, is door een beetje paneermeel op het deeg te strooien voordat je het appelmengsel over de bodem verdeelt. Het paneermeel zorgt ervoor dat het vocht van de appels niet in de bodem trekt tijdens het bakken.

Lees ook: Recept voor de klassieke appeltaart van grootmoeder

Beschuit

Heb je nog beschuit over? Je kunt ook een beschuitje verkruimelen over de bodem voordat je de taart in de oven schuift. Ook dit voorkomt dat het appelvocht je appeltaartbodem verpest.

Custardpoeder

Een lekkere manier om een natte appeltaartbodem te voorkomen, is om custardpoeder over de bodem te strooien, tipt Koopmans. Dit geeft een heerlijke smaak aan je appeltaart, terwijl de bodem tegelijkertijd goed gaart in de oven. Je kunt ook frangipane gebruiken als je daarvan houdt. Frangipane is een beslag op basis van boter, suiker, gemalen amandelen, eieren en bloem en werkt als een goede isolatielaag.

Appel

Tot slot nog een belangrijke tip: gebruik de juiste appels voor je recept. Het liefst een soort dat stevig en niet zo sappig is, zoals Goudreinet en Elstar.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images