Nachoschotel

Lekker! Maak deze Kerst je eigen nachoschotel tijdens het gourmetten

Een hamburgertje en een stuk biefstuk: de standaard dingen die je iedere Kerst op de gourmetplaat gooit, ken je inmiddels wel. Maar wist je ook al dat je in de pannetjes je eigen nachoschotel kunt maken?

Nachoschotel maken tijdens gourmetten

Lekker hoor, al die broodjes, groentes, sauzen en stukjes vlees. Maar soms wil je ook eens wat anders uitproberen tijdens het gourmetten. Als jullie gek zijn op nacho’s maak je in ieder geval veel mensen blij door een ‘nachoschotel’ te maken. Hartstikke simpel en kan gewoon in ’t pannetje.

Wat heb je nodig?

Voor op het boodschappenlijstje (acht porties):

  • 4 snoeppaprika’s
  • 1 bosuitje
  • 150 gram tortillachips naturel
  • 100 gram geraspte kaas pittig 45+
  • 6 el chilisaus

Zo ga je te werk

Je eigen miniatuur nachoschotel maken is niet zo moeilijk. Snijd de paprika’s klein en de bosui in ringen. Vervolgens doe je de paprika, bosui, tortillachips en daarbovenop de geraspte kaas in je pannetje. Even vijf minuten laten smelten onder de grill, et voilà. Serveren met een beetje chilisaus (of zelfgemaakte guacamole) en eventueel nog wat bosui ter garneren. Genieten maar!

PS: Wil je weten wat ‘de schade’ is na een avondje gourmetten? Je leest het hier.

Bron en foto: Albert Heijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *