Recept voor chocolade-lange vingers van Laura's Bakery

Recept voor lange vingers met chocolade van Laura’s Bakery

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week: lange vingers met chocolade.

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week: lange vingers met chocolade.

Voor ongeveer 50 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 10-12 minuten

Ingrediënten

• 4 eiwitten
• 125 g suiker
• 4 eidooiers
• 80 g bloem
• 20 g cacao
• 20 g maizena.

Extra nodig:
• met bakpapier beklede bakplaten
• fijne kristalsuiker
• 10 mm spuitmond en spuitzak

Ook lekker: perzik-pecancrumble van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Klop in een ontvette kom de eiwitten, 60 gram suiker en een snuf zout tot je stijve pieken hebt. Klop in een tweede kom de eidooiers met 65 gram suiker tot een zeer luchtig mengsel.
2. Voeg beide mengsels samen en spatel voorzichtig door elkaar, het moet luchtig blijven.
3. Doe bloem, cacao en maïzena gezeefd in een kom. Voeg het bloemmengsel in 3-4 delen toe en spatel er rustig doorheen.
4. Vul de spuitzak en spuit lange vingers van 8-10 cm, zorg voor voldoende tussenruimte.
5. Bestrooi met suiker. Pak het bakpapier bij de punten omhoog om overtollige suiker te verwijderen.
6. Bak de lange vingers in 10-12 minuten op 190 graden boven- en onderwarmte.

Nog niet bros genoeg? Leg ze ondersteboven op een rooster en plaats ze 3-4 minuten in de oven. De oven hoeft niet meer aan te staan maar moet nog wel heet zijn. Let op: laat ze eerst afkoelen, ze harden namelijk nog uit.

Bewaren: in een goed afgesloten verpakking minstens 2 weken houdbaar.

Probeer ook eens de gevulde koeken van Laura’s Bakery