Placeholder

Koude komkommer-avocadosoep met kipsandwiches

Een frisse, romige soep voor het avondeten.

Een frisse, romige soep voor het avondeten.

Diner voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 2 komkommers
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 tenen knoflook, grofgesneden
  • 500 ml groentebouillon (van tablet), afgekoeld
  • 2 el bieslook
  • 150 ml volle yoghurt
  • 8 dikke plakken bruin brood naar keuze
  • 200 g verse roomkaas naturel
  • 300 g gerookte kipfilet, in plakjes
  • 3 el dille, fijngehakt.
  • Extra nodig: staafmixer of keukenmachine

 

Aan de slag!

  1. Schil de komkommers.
  2. Snijd een halve komkommer in plakjes en de overige anderhalf in blokjes.
  3. Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en schil de vruchten.
  4. Snijd het vruchtvlees in stukken.
  5. Pureer de komkommerblokjes met de avocado, knoflook en bieslook met de staafmixer of in de keukenmachine.
  6. Roer er de yoghurt door en breng op smaak met zout en peper.
  7. Zet de soep in de koelkast terwijl je de sandwiches maakt.
  8. Besmeer 4 plakken brood met de roomkaas. Leg er de plakjes komkommer en kip op.
  9. Bestrooi met 2 el dille en zout en peper naar smaak. Leg er de andere 4 sneden brood op en snijd de sandwiches diagonaal door.
  10. Schenk de soep in 4 grote glazen.
  11. Bestrooi de soep met de rest van de dille en serveer met de kipsandwiches.

Bereidingstijd: 20 minuten