Blog

Column: de gloednieuwe keuken van Laura’s Bakery

Bakken is haar met de paplepel ingegoten en inmiddels heeft Laura Kieft (28) de grootste bakblog van Nederland: Laura’s Bakery. Elke week deelt ze in Vriendin een bakrecept met een verhaal erachter. Deze week maakte ze de eerste recepten in haar gloednieuwe keuken.

Nieuwe keuken

Wie mij volgt op social media heeft het vast al gelezen: ik heb een nieuwe keuken! Voor zo’n bakfanaat als ik is dat best een hele happening. Ik moest er voor mijn blogplanning bijvoorbeeld rekening mee houden dat ik een tijdje niet kon bakken. Dat betekende vooruit werken. Na ruim twee weken niets te hebben gebakken, kon ik vandaag ein-de-lijk weer aan de slag. Ik begon met een paar simpele baksels om mijn nieuwe ovens (ik heb er nu twee!) te testen. Da’s toch altijd even wennen.

Lees hier de vorige column van Laura’s Bakery

Soda bread met cheddar en chorizo

Nu ik dit schrijf, zit mijn eerste volle bakdag er net op. Wat was het weer heerlijk. Ik ging als een tierelier en bakte in slechts een paar uur zes nieuwe recepten, waaronder dit overheerlijke soda bread met cheddar en chorizo. Dit kaas/worst-duo behoort tot mijn favoriete smaakcombinaties en gebruik ik geregeld in hartige hapjes. Deze keer dus in een brood, waarvan je – heel fijn – het deeg niet hoeft te kneden en dat ook niet hoeft te rijzen. De eerste keer dat ik het maakte, was ik ook verbaasd dat er een ontzettend lekker brood uit de oven kwam waarin geen korrel gist zat, maar het kan dus écht. Je gebruikt wat baking soda voor het rijzen en voegt karnemelk toe als zuurtje dat de baking soda laat werken. Even mixen tot een samenhangend deeg met de rest van de ingrediënten en dan kan het meteen de oven in. Zo gepiept, en dat maakt het dan ook een ideaal lastminutebrood. Erg lekker met een zelfgemaakt pompoensoepje erbij. En: beide kun je invriezen, zodat je er later, op een ren-en-vlieg-dag bijvoorbeeld, nog eens van kunt genieten.

Bekijk het recept van het soda bread met cheddar en chorizo

Recept voor soda bread met cheddar en chorizo van Laura's Bakery

Foto: Laura Kieft

Reageer op dit artikel