Culinair

Column: spontaan bakmomentje van Laura’s Bakery

Bakken is haar met de paplepel ingegoten en inmiddels heeft Laura Kieft (28) de grootste bakblog van Nederland: Laura’s Bakery. Elke week deelt ze in Vriendin een bakrecept met een verhaal erachter. Deze week: hoe een spontaan bakmomentje leidde tot heerlijke amandel-frambozenmuffins.

Amandel-frambozenmuffins

Veel mensen denken dat ik dagelijks in de keuken sta om wat te bakken, maar niets is minder waar. Meestal sta ik een volle dag per één tot twee weken in de keuken en dan maak ik meteen een hele serie recepten, soms wel acht op een dag. Die fotografeer ik dezelfde dag of de volgende ochtend en daarna werk ik alle recepten uit voor op mijn blog. Even spontaan wat bakken tussendoor gebeurt niet meer zo veel, en eigenlijk is dat hartstikke zonde. Omdat het zo’n groot en belangrijk onderdeel van mijn werk is geworden, plan ik het bakken altijd in. Dat maakt het bakken zelf niet minder leuk natuurlijk, maar ik mis wel die spontane bakmomenten waarop ik ’s avonds nog even de keuken indook om te kijken wat er in mijn kastjes staat en wat ik daarvan kan maken.Uit zulke momenten ontstaan vaak de lekkerste dingen.Deze amandel-frambozen-muffins bijvoorbeeld. Ik kwam thuis na een lange werkdag en ik kreeg ineens ontzettende zin om te bakken. Ik besloot om er direct werk van te maken. Even iets bakken was een fijne afsluiter van de werkdag. De foto’s, die kwamen de volgende ochtend wel. Door dit spontane bakmomentje besefte ik dat ik die momenten eigenlijk best wel mis. Daarom besloot ik dat ik dit vaker ga doen. Het gebeurt me vaak genoeg dat ik aan het eind van de middag een belabberde concentratie heb en ik minder werk verzet dan ik zou willen. Die momenten kan ik prima gebruiken om wat lekkers te bakken. Ik heb er nu al zin in!

Hier vind je het recept voor deze amandel-frambozenmuffins 

Recept voor amandel-frambozenmuffins van Laura’s Bakery

Lees ook ons eerdere interview met Laura

Foto: Laura Kieft

Reageer op dit artikel

Instagram