Quiche

Zó voorkom je dat de bodem van een quiche klef wordt

Een quiche met krokante bodem en korst is het lekkerst. Toch blijft de bodem vaak klef. Met deze tips kun je dat voorkomen.

Metalen vorm

Het beste kun je kiezen voor een metalen vorm, omdat deze heet genoeg wordt én de hitte zich goed kan verspreiden over de hele vorm. De quiche bakt hierdoor veel gelijkmatiger. Daarnaast is het belangrijk dat je het deeg niet te stevig aandrukt, maar redelijk ‘losjes’ op de bodem legt.

Groenten uitlekken

Laat groenten die veel vocht loslaten goed uitlekken voordat je het in de vorm doet. Je kunt ook wat paneermeel over de bodem strooien. Dit zal het overtollige vocht opnemen.

Blind bakken

Je kunt de quiche ook blind voorbakken. Dit betekent dat je eerst het deeg bakt voordat de vulling erin gaat. Leg het deeg in de vorm, leg een stuk bakpapier op de bodem en vul dit vervolgens met droge bonen, erwten of linzen. Bak ‘m vervolgens 15 minuten op 180 graden. Als hij droog en gaar is, bak je hem nog een paar minuutjes zonder bakpapier. Let op: laat even afkoelen voordat je hem vult.

Lees ook: Deze bijzondere manier van pannenkoeken bakken, vliegt het internet over

Bron: Kookfans.nl Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen