Placeholder

Biefstuk met paddestoelensaus

Wat eten we vandaag? Een romig sausje bij de biefstukje is een trend uit de jaren ’70 die nog altijd geliefd is. Dit is een lekkere variant op de klassieke champignonsaus… met cognac.

Wat eten we vandaag? Een romig sausje bij de biefstukje is een trend uit de jaren ’70 die nog altijd geliefd is. Dit is een lekkere variant op de klassieke champignonsaus… met cognac.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

4 biefstukjes

50 g boter

1 teen knoflook, fijngehakt

400 g gemengde paddestoelen, in stukken

2 dl slagroom

2 tl aardappelzetmeel

4 el cognac

enkele sprietjes bieslook, gesnipperd

Aan de slag!

*Bestrooi de biefstukjes met peper *Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukjes in ca. 4 minuten rondom bruin, zorg dat ze vanbinnen rosé blijven *Haal de biefstukjes uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze rusten terwijl je de saus bereidt *Fruit in het achtergebleven bakvet de knoflook *Voeg de paddestoelen toe en bak ze 3 minuten al omscheppend mee *Roer er de slagroom door en verwarm het geheel zachtjes 1 minuut door *Voeg de cognac toe *Roer het aardappelzetmeel met 1 el water los en meng het mengsel door de saus *Laat de saus al roerend kort doorkoken tot hij dik begint te worden *Voeg zout en peper naar smaak toe en strooi de bieslook erover *Serveer de paddestoelensaus bij de biefstuk. Lekker met broccoli en aardappelkroketjes.

Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.