Recept (1)

Recept voor appel-pecan wentelteefjes van Laura’s Bakery

Ik maak van mijn wentelteefjes graag een feestje. Deze versie met een topping van gekaramelliseerde appeltjes en pecannoten zijn overheerlijk!

Voor 6 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

• 6 sneetjes brood
• 2 eieren
• 250 ml melk
• 2 tl kaneel
• 2 (Elstar) appels
• 2 el suiker
• 70 gram pecannoten, fijngehakt

Extra nodig: grote en kleine koekenpan

Aan de slag

  1. Leg de sneetjes brood in een ovenschaal.
  2. In een kom klop je de eieren, melk en 1 theelepel kaneel door elkaar. Giet dit mengsel over de plakken brood. Draai ze af en toe om zodat ze het mengsel goed opnemen.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  4. Bak de wentelteefjes in een koekenpan met een klontje boter aan beide kanten goudbruin.
  5. In een kleinere koekenpan doe je de stukjes appel, 1 theelepel kaneel, suiker en pecannoten. Roer regelmatig door tot de appeltjes warm en gekaramelliseerd zijn.
  6. Serveer de wentelteefjes met het appelmengsel.

Lees ook: recept voor suikerbroodpudding van Laura’s Bakery

Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft.