Recept voor abrikoos-hazelnoot muffins van Laura's Bakery

Recept voor abrikoos-hazelnoot muffins van Laura’s Bakery

“Het enige dat ik wist toen ik de keuken instapte was dat ik muffins wilde maken en dat ik hier het zakje met abrikozen voor wilde gebruiken dat ik al even in huis had.”

“Het enige dat ik wist toen ik de keuken instapte was dat ik muffins wilde maken en dat ik hier het zakje met abrikozen voor wilde gebruiken dat ik al even in huis had.”

Recept voor abrikoos-hazelnoot muffins

“Om de muffins wat meer bite te geven besloot ik hazelnoten toe te voegen en op een of andere manier was ik erg benieuwd hoe kaneel hierbij zou passen. Want ondanks de frisse smaak van fruit, wilde ik dat het niet al te zomers werd. Kaneel dus, pakte perfect uit kan ik je vertellen.”

Voor 10 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 20 minuten

Ingrediënten

• 60 g lichtbruine basterdsuiker
• 200 g volkorenmeel
• 100 g amandelmeel
• 1 tl baking soda
• 1 tl bakpoeder
• 2 tl kaneel
• 100 g hazelnoten, fijngehakt
• 80 g gedroogde (en gewelde) abrikozen, in stukjes
• 2 eieren
• 250 ml melk
• 120 ml zonnebloemolie
• 2 tl vanille-extract
• Extra nodig: muffinvorm + -papiertjes
• extra hazelnoten ter decoratie

Ook lekker: Recept voor chocolade-bananenbrood van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. In een kom doe je suiker, volkorenmeel, amandelmeel, baking soda, bakpoeder, zout, kaneel, hazelnoten en abrikozen. Roer door elkaar.
2. De rest van de ingrediënten –eieren, melk, olie en extract- klop je in een tweede kom door elkaar.
3. Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten en spatel tot deze zijn opgenomen.
4. Verdeel het beslag over de vormpjes en strooi er nog wat extra hazelnoten overheen.
5. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar.

Tip: Je kunt vaak gedroogde abrikozen kopen die al geweld en dus zacht zijn. Deze kun je gelijk gebruiken. Zijn ze nog niet geweld? Laat ze dan 10-15 minuten in gekookt (nog heet) water wellen, giet daarna af en snijd in stukjes.

Bewaren: goed luchtdicht verpakt ongeveer 5 dagen houdbaar buiten de koelkast.

Probeer ook volkoren scones van Laura’s bakery

Meer recepten van Laura vind je op vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen