Recept voor volkoren scones van Laura’s bakery

‘In mijn recepten gebruik ik patentbloem. Dat is overal verkrijgbaar en de resultaten zijn perfect. Maar in het kader van de verantwoordere tussendoortjes die ik de laatste tijd maak, wilde ik ook eens volkorenmeel proberen.

‘In mijn recepten gebruik ik patentbloem. Dat is overal verkrijgbaar en de resultaten zijn perfect. Maar in het kader van de verantwoordere tussendoortjes die ik de laatste tijd maak, wilde ik ook eens volkorenmeel proberen. Ik begon met wafels en heb er inmiddels al ontzettend veel heerlijke recepten mee gemaakt!’

Voor 8 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 12-15 minuten

Ingrediënten:

40 g boter
• 220 g volkoren meel
• 1 tl bakpoeder
•  snuf zout
• 1-2 el honing
• 110 ml melk (plus extra om mee te bestrijken).
Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Aan de slag

1. Meng het meel, bakpoeder en boter in een kom, wrijf de boter tussen je vingers fijn tot het wat kruimelig is.
2. In een kommetje meng je de honing en de melk: voeg steeds een scheutje melk toe door zodat de honing wordt opgenomen.
3. Voeg beide mengsels samen en roer met een spatel kort door tot een bal ontstaat. Met de hand kneed je het laatste stukje.
4. Druk de bal deeg tot een platte schijf van ongeveer 3 cm dik, snijd met een mes in 8 punten. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met wat melk. Bak de scones in 12-15 minuten op 220°C (boven- en onderwarmte).

Goed luchtdicht verpakt ongeveer 4 dagen houdbaar.

Lekker met clotted cream en jam (en eventueel vers fruit) voor een heerlijk ontbijtje!

Lees ook: recept voor havermout-amandel eierkoeken van Laura’s bakery