Culinair

Croissants vullen: 5 verrassende combinaties

Wat is jouw partner blij als je verse croissants regelt voor Valentijnsdag. Of voor welke dag dan ook. Vul ze eens met iets anders dan kaas of jam.

Verwarm de oven voor volgens instructies van het croissantdeeg. Beleg vervolgens met een van de volgende varianten.

1. Appel, kaneel met een topping van witte chocolade 
Snijd een appel in blokjes en meng in een kom met kaneel en een schepje suiker. Rol het mengsel in het croissantdeeg. Bak de croissants volgens instructies. Laat de croissants vervolgens afkoelen. Smelt een kleine reep witte chocolade au bain-marie. Verdeel de chocolade over de croissants met een lepel.

2. Kinderchocolade en banaan 
Bekijk in de video hieronder hoe je deze heerlijke variatie maakt. In het filmpje wordt geen plakjes banaan toegevoegd, maar dat raden wij zeker aan.


3. Blauwe bes en roomkaas

Besmeer het croissantdeeg met een laagje roomkaas en verdeel daaroverheen met bosbessen. Bak de croissants volgens instructies.

4. Avocado, ei en kipfilet
Bak de croissants volgens instructies en laat vervolgens afkoelen. Kook eieren, ontpit de avocado’s en snijd in plakjes. Snijd de croissants open en vul met de plakjes ei, avocado en kipfilet.

5. Brie, hazelnoot en honing
Besmeer het croissantdeeg met een laagje honing en bak de croissant volgens instructies. Laat afkoelen. Snijd de croissants open en vul met plakjes brie en hazelnoten.

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram