Culinair

3 overheerlijke Nutella recepten

Happy World Nutella Day

Je verzint het niet: vandaag is het World Nutella Day.

Daarom delen wij drie recepten met Nutella.

Diehard fan
Amerikaanse blogster Sara Rosso is zo fan van de hazelnootpasta, dat ze in 2007 besloot World Nutella Day in het leven te roepen. Op deze dag delen Nutella fans hun liefde voor het product op social media. Ze delen recepten, foto’s en zelfs gedichten (ja, écht) onder #WorldNutellaDay of via @Nutelladay.

Nutella feitjes
Nutella bestaat dit jaar 54 jaar – Is verkrijgbaar in 160 landen – Michele Ferrero ontwikkelde de pasta – Inspiratie kwam van zijn vader, Pietro Ferroro, die banketbakker was.

‘Nutella is pas echt lekker op een warme pannekoek’ Webredacteur Laura

1. Nutella-brownie
Zet de oven aan op 180°C. Verwarm 250 gram Nutella au bain-marie en voeg er 150 gram gesmolten boter aan toe. Roer goed door elkaar. Klop twee eieren met 100 gram suiker in een aparte schaal, tot het een beetje gaat schuimen. Meng het dan met de Nutella. Voeg 100 gram bloem toe aan het mengsel en roer goed door tot het glad en stevig is. Doe het deeg in een ovenschaal, bestrijk het met 50 gram Nutella en zet de brownie ongeveer 40 minuten in de oven.

2. Winterkoffie met Nutella
Verwarm eerst de koffiekop, klop daarna 200 ml melk op. Doe 1 tl Nutella, 1 tl honing, een mespunt gemberpoeder en kaneel samen in de verwarmde koffiekop en meng het tot een geheel. Schenk dan de koffie in en voeg de opgeklopte melk toe. Strooi er een beetje kaneel overheen als decoratie.

3. Nutella cake in een mok
Doe 4 eetlepels bloem, 2 eetlepels Nutella, 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel cacao, 3 eetlepels melk, een eetlepel zonnebloemolie, een halve theelepel bakpoeder en een ei in een mok. Roer goed door met een vork en zet het 1,5 minuut in de magnetron.

Voor wie niet kan wachten tot de zomer: recept voor ijskoffie met Nutella

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram