gladde bikinilijn

TikTokker deelt briljante scheertip voor een gladde bikinilijn

Met de zomer in aantocht maken scheermesjes tegenwoordig overuren in de badkamer. Maar wat te doen als je geen zijdezacht en glad resultaat krijgt met scheren?

Tips voor een gladde bikinilijn

Je benen zijn niet zo moeilijk om haarvrij te krijgen, maar je bikinilijn is al snel een ander verhaal. Lukt het je niet om de huid glad te krijgen? Kijk dan eens dit filmpje hieronder. Deze TikTokker legt haar geheim achter een gladde bikinilijn uit. Daar is blijkbaar veel vraag naar, want inmiddels hebben al bijna 400.000 mensen de video bekeken:

@thatbigsisteradvice Reply to @marsbeautytips i am so out of breath from running up the stairs lol #shavingtips #adviceforgirls #THATBIGSISTERADVICE #lifelessons ♬ original sound – That Big Sister Advice✨

Naar beneden scheren

Scheer je altijd tegen de haarrichting – lees: van beneden naar boven – in? Dan is het blijkbaar niet zo gek dat je niet het zachte resultaat krijgt waar je op hoopte. Volgens That Big Sister Advice, hoe toepasselijk, kun je het beste eerst van boven naar beneden scheren. Vervolgens scheer je van binnen naar buiten om de haartjes zo dicht mogelijk bij de huid af te scheren. Het resultaat is een zijdezachte én gladde bikinilijn. Nog niet helemaal tevreden? Dan kun je nog een keer naar boven (dus tegen de haarrichting in) scheren. Daarna is er geen stoppeltje meer te bekennen.

Scrubben

Als je van tevoren weet wanneer je je gaat scheren, is het handig om een dag van tevoren te scrubben. Ja, ook je venusheuvel. Op die manier verwijder je alvast de dode huidcellen en zorg je ervoor dat eventuele ingegroeide haren naar de oppervlakte komen. Scheer je een dag erna, dan is je huid een stuk gladder dan wanneer je geen ‘voorbereiding’ doet. Vergeet niet om je huid na het scheren te voeden met een verzorgende lotion om zo lang mogelijk van het resultaat te genieten.

Ontdek hier wat de meest gemaakte fouten tijdens het scheren zijn en hoe het wel ‘hoort’.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images