Makkelijk en goedkoop: maak je eigen scrub voor een zachte huid

Makkelijk en goedkoop: maak je eigen scrub voor een zachte huid

Scrubben is een heerlijk verwenmomentje onder de douche én goed om dode huidcellen te verwijderen. Je kunt het gemakkelijk zelf maken.

Scrubben is een heerlijk verwenmomentje onder de douche én goed om dode huidcellen te verwijderen. Je kunt het gemakkelijk zelf maken.

Een scrub is een verzorgend ingrediënt gecombineerd met korreltjes die de dode huidcellen van je huid verwijderen. Als scrubkorrel kun je zout of suiker gebruiken. Het voordeel is dat ze uiteindelijk oplossen en daardoor nooit te hard scrubt. Zorg wel dat je voldoende korrels toevoegt, want anders lost het op voordat je er mee aan de slag gaat.

Scrub met een lekkere geurtje

Meng bijvoorbeeld 1 kopje grof zout met 1 kopje olijfolie. Voor de geur kun je naar wens een geurolie toevoegen. Het resultaat: een zijdezachte huid. Zout droogt je huid sneller uit en kan sneller irriteren, dus voor een gevoelige huid kun je beter suiker gebruiken met dezelfde verhoudingen.

Lees ook: met deze 4 tips ben je direct van droge handen af

Tropische scrub

Wil je een heerlijke tropische scrub? Meng dan 1 kopje bruine suiker, een half kopje honing, 3 eetlepels citroensap en 1 eetlepel geraspte gember. Gember heeft een goede invloed op de bloedcirculatie en stofwisseling van je huid. Het reinigt diep en bevordert de afvoer van gifstoffen. Honing heeft een licht ontsmettende werking en bevat veel mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, fosforzuur, ijzer en koper die de huid soepel en gezond houden. Het heeft een verzachtende werking op je huid.

Grove scrub

Voor een iets grovere scrub kun je zonnebloempitten vermalen en mengen met tarwezemelen en yoghurt of melk. Zorg dat het een stevig mengsel wordt, dus niet te veel verdunnen met melk of yoghurt.

Natuurlijke scrub

Als je op het strand ligt, kun je je huid verzachten met een natuurlijke scrub. Smeer je lichaam in met zand door cirkelbewegingen te maken. Besteed extra aandacht aan ruwe plekjes zoals je ellebogen en knieën.

Lees ook: deze producten heb je nodig voor je dagelijkse make-up routine